Niet veganistisch of vegetarisch, maar minder vlees … en ook nog lekkerder

Grote lappen vlees gaan steeds meer tegen staan. Misschien worden we bewust of onbewust beïnvloed door de media om het minder lekker te vinden. Maar een knapperig stukje spek blijft altijd heerlijk. En dat gecombineerd met zoete aardse biet, knapperige hazelnoten en rozemarijn. Een recept uit Delicious heb ik iets veranderd en simpeler gemaakt. Ik hoop dat jullie het allemaal gaan proberen.

4 even grote gemiddelde bieten, net gaar gekookt
1 grote ui fijngehakt
2 tenen knoflook fijngehakt
1 tak rozemarijn fijngehakt
plens olie
peper en zout
16 plakjes gerookt (buik)spek
handje hazelnoten fijngehakt
50 ml basalmicoazijn. liefste oude stroperige.

Bak de knoflook en ui in de olie op matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg daar de hazelnoten en rozemarijn aan toe. Peper en zout naar smaak. Blus af met de basalmicoazijn. Laat het geheel een minuutje doorkoken om alle smaken samen te laten komen.

Snij de geschilde biet in kwarten. Leg een plakje spek neer en halveer een kwart zodat er twee schijfjes opstaan. Leg de eerste schijf op het spek met daarop een lepel hazelnootmix. Leg daarop de tweede schijf en wikkel deze in het spek en leg het pakketje in een ovenschaal. Herhaal dit tot de biet en het spek op is. Als er nog wat hazelnootmix over is verdeel dat dan over de spekpakketjes. (zonde om weg te gooien) Bak de schaal met bietpakketjes in de oven 15 minuten op 180 graden

Heerlijk met een yoghurt spinazie salade met walnoot

Roerbak verse spinazie met wat knoflook en ui. Laat afkoelen en mix deze met een flinke dot yoghurt. Op smaak maken met peper en zout. Garneer met licht geroosterde walnoten.

Luxere bedrijfscatering

Al een jaar of vijf mag ik de catering verzorgen van een paar stoere bedrijven. Soms moet er overgewerkt worden, is er een vergadering of wordt er een cursus gegeven.
Een smaakvol buffet kan werklust verhogend zijn. Het is een blijk van waardering naar de werknemer dat zijn of haar extra tijd op prijs wordt gesteld.
Al gauw kreeg ik de vrije hand en kon ik mij uitleven met gerechten die het seizoen volgen. Soms een hartverwarmend Indiaas buffet, soms fris zomers Grieks, soms Japans met sushi en Yakitori, soms Italiaans met lasagnes in de hoofdrol, soms verrassend Perzisch of juist klassiek Indisch met een uitgebreide GadoGado.

De kruiden en pepers komen uit eigen tuin en knetterverse groenten en fruit uit het Westland.
Uiteraard maak ik er een passend toetje of taart bij.

Bezorging kan al vanaf 19,50 ex 6% per persoon bij minimaal 15 personen.

Nieuwe koek voor High Tea en Toetenbuffet

Ik hou van simpele recepten voor gerechten met bijzonder mondgevoel en gelaagde smaken. Ik scheid liever geen eieren en gebruik ze graag in zijn geheel. Verder mix ik t liefste alles in een keer. Dit is mijn nieuwste vondst. Ik hou van de fluweelzachte structuur van rozenbotteljam in mijn mond. Ook de zure wrange zoete smaak is heerlijk. Frangipane is een klassiek amandelprutje met citroen. Fris en zalvig tegelijk. De koek onderop is eigenlijk een koekjes recept waar ik maanzaad aan heb toegevoegd. Ook maanzaad is bijzonder qua smaak en prettig om op te kauwen. Wat je over hebt van het koekjesdeeg kan je invriezen of koekjes van bakken tegelijk met de taart.
Hierbij het recept:
(Alle ingredienten op kamertemperatuur)
Koek:
125 gram boter
180 gram suiker
1 ei
200 gram bloem
Snuf bakpoeder
Snuf zout
Frangipane:
100 gram suiker
100 gram boter
100 gram blanke amandelen ( mag grof of heel als je de magimix gebruikt, anders amandelmeel)
1 ei
Snuf zout
Schil van een citroen
Jam, mag ook iedere andere soort zijn maar ik vind rozenbottel het lekkerste
Bereiding:
Kneed de ingredienten van de koek. Door de warmte van je handen onstaat er een zacht deeg. Bekleed een springvorm en beboter de randen. Druk met je handen het deeg in de vorm. Zorg dat de laag dun is. Enkele milimeters. Prik er gaatjes in en zet de bodem in de koelkast. Van de rest maak ik graag een rol en pak deze in plastic. Ook deze koel ik terug. Mag ook in de vriezer.
Zet de oven op 180 graden. Mix de ingredienten van de frangipane in de mixer. Bak de bodem in de oven in 10 minuten halfgaar. De koekjes kunnen er dan eventueel ook in. Haal de bodem uit de oven en eventueel de koekjes. Leg lepeltjes jam op de bodem. Voeg daarover de frangipane toe. Bak nog 20 minuten.
Even afkoelen en in stukken snijden.

Kerstpakket 2017

Alleen maar lekkers. Doos omkeren en je hebt een heerlijk feestje. Al 10 jaar mogen we kerstpakketten maken. Vanaf 20 pakketten. Inhoud in overleg. Al stoppen we er graag de heerlijke baksels van Koos Holtkamp erin. Ook snoepgoed voor volwassenen van Hidde den Brabander mag niet ontbreken. Verder zijn we fan van een super gasgogne Uby die een vleug rode grape fruit. En wat te denken van bijzondere chocoladesmaken en popcorn. Ook ontbreken de kaas en het fruit toast niet. Voor meer info: Info@aubainmarie.nl

Instant feest

Het leven mag gevierd worden!!!

Bij elke mijlpaal vraagt u zich af hoe het te vieren. U wil dat uw gasten zich welkom voelen, dat het feestelijk is, maar u wil het wel betaalbaar houden. We denken de oplossing te hebben in de vorm van ons instant feest. Vijf schalen heerlijke hapjes. Vier hartig en een zoet. Voor ieder wat wils. Uitgesproken smaken wisselen zich af met welbekende succesnummers.
Luxe uitstraling voor 500 euro ex 6 % btw. Transportkosten in overleg. 20 tot 45 personen. Circa 300 hapjes

U kunt het bovenstaande uitbreiden met brood met smeersels, dranken, glaswerk, personeel, warme hapjes gemaakt ter plekke door een kok, buffet uit alle wereldstreken, aankleding van de ruimte, uitgebreide kaasplank met glaasje zoete dessertwijn. Alles kan. 
De hapjes hartig:

Kipspiesje gemarineerd in de gember, verse kurkuma met een gerookte peper mayonaise

Reebokpastei met blauwe kaas, hazelnootcrumble en geconfijte groene vijgen

Rood en witlof schuitjes gevuld met pulled porc en getruffeerde paddestoelen

Zoete aardappel tortilla met feta, calamata lijf en tomaten jam

Vitello tonato, tonijnmousse met kalfsvlees, groene kruidensala en pijnboompit

Bonbon van gerookte eend, mosterdcress, cashewnootjes en basalmico creme

Panna cotta van pompoen met een pittige garnaal in prosciotto


Zoete hapjes:

Trifle van passie vrucht, zachte kokos en mango

Chocolade creme met muntgel en koek crumble

Saffraanpeertjes met  hangop en gesuikerde pecannoot

Worteltaart met walnoot en vanille mascarpone topping

Aziatische brownie met pinda en crispy kokos. 

Zandtaartjes met lemoncurd en framboos

Mexicaans feestje

Fajitas is feest eten. Kleurrijk, pittig en vers. 

  

   

Heel vroeger werkte ik bij Popcatepetl. De Mexicaanse keuken heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ook een paar keer in Mexico geweest om de sfeer goed te proeven. Het blijft feest eten. En iedereen vindt het lekker. Ik heb zin om dit feestje vaker te maken. Voor verjaardagen, familie feesten, bedrijfsfeestjes of gewoon een goede personeelsmaaltijd. Het kan al voor 29,50 pp ex 6% btw bij minimaal 20 personen. Vervoerskosten in overleg.

Gezond

IMG_2210.JPG

Steeds meer krijg ik de vraag of feestelijk, lekker en gezond gecombineerd kan worden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en het kan! Zelfs taarten zonder boter en suiker kunnen heerlijk zijn als je er pure chocolade banaan, gedroogd fruit en kokos aan toe voegt.

Dus daag mij uit met een offerte vraag en ik maak er wat moois en vooral heerlijks van.

Info@aubainmarie.nl

Valentijn

Hoe heerlijk is het om samen te borrelen met iemand om wie je geeft.
Een compleet pakket zo door de brievenbus bij je thuis voor een aangename prijs.

Er zit uiteraard kaastaart in. Een rode speciaal voor Valentijn met cranberries, mosterdzaadjes, amandelen, boerenjongens, geitenkaas, cheddar en Goudse jong belegen kaas. Dan een flinke fuet worst, in dunne plakjes het lekkerste. Dan gemarineerde olijven met kappertjes en Hollandse gedroogde tomaatjes. En knapperig zout nootje. En vijgenbrood met hele amandelen.

Een compact feestje!!!

17,50 per pakket exclusief 3,95 bezorgkosten

Bestel voor 14 uur op 12Februari en het komt op tijd bij je aan

IMG_2184.JPG