Minder vlees … en toch lekkerder!

Grote lappen vlees gaan steeds meer tegen staan. Misschien worden we bewust of onbewust beïnvloed door de media om het minder lekker te vinden. Maar een knapperig stukje spek blijft altijd heerlijk. En dat gecombineerd met zoete aardse biet, knapperige hazelnoten en rozemarijn. Een recept uit Delicious heb ik iets veranderd en simpeler gemaakt. Ik hoop dat jullie het allemaal gaan proberen.

4 even grote gemiddelde bieten, net gaar gekookt
1 grote ui fijngehakt
2 tenen knoflook fijngehakt
1 tak rozemarijn fijngehakt
plens olie
peper en zout
16 plakjes gerookt (buik)spek
handje hazelnoten fijngehakt
50 ml basalmicoazijn. liefste oude stroperige.

Bak de knoflook en ui in de olie op matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg daar de hazelnoten en rozemarijn aan toe. Peper en zout naar smaak. Blus af met de basalmicoazijn. Laat het geheel een minuutje doorkoken om alle smaken samen te laten komen.

Snij de geschilde biet in kwarten. Leg een plakje spek neer en halveer een kwart zodat er twee schijfjes opstaan. Leg de eerste schijf op het spek met daarop een lepel hazelnootmix. Leg daarop de tweede schijf en wikkel deze in het spek en leg het pakketje in een ovenschaal. Herhaal dit tot de biet en het spek op is. Als er nog wat hazelnootmix over is verdeel dat dan over de spekpakketjes. (zonde om weg te gooien) Bak de schaal met bietpakketjes in de oven 15 minuten op 180 graden

Heerlijk met een yoghurt spinazie salade met walnoot

Roerbak verse spinazie met wat knoflook en ui. Laat afkoelen en mix deze met een flinke dot yoghurt. Op smaak maken met peper en zout. Garneer met licht geroosterde walnoten.

Comments are closed.