Haagse Heer

haagse heer400x300

Haags Kaastaartje

 

Deze kaastaart is gemaakt van boerenkaas, geitenkaas met fenegriek en koriander, cheddar, gedroogde blauwe bessen, pecannoten en roze peperkorrels voor de kick. De gedachte achter dit kaastaartje heeft veel te maken met het internationale karakter van Den Haag. De fenegriek heeft een heerlijke nootachtige smaak. De koriander vindt je terug in gin. Net als gin zijn cheddar en blauwe bessen favorieten in Engeland en de Verenigde Staten. En boerenkaas omdat het zo lekker is en wij de Nederlandse ambachtelijke kaasmakers een hart onder de riem willen steken.

Toepassingen:
In blokjes heb je een heerlijke borrelhap, tapashapje, amuse of onderdeel van een high tea. Ook is het fijne binnenkomer bij een wijnproeverij.
Als je deze snijdt in dunne plakken en eventueel serveert met wat vijgen en noten en een desserwijn dan heb je een prachtig kaasplank alternatief. Het Haagse Heertje is een leuk orgineel kado of relatiegeschenk (kan ook als onderdeel van een Paas, Kerst of borrelpakket). Deze tegel is in 25 stukjes te snijden en is een ruime borrelhap/kaasplank voor vier tot zes personen.

Comments are closed.